13 februari 2023
Vanmiddag werd de nieuwe Gault&Millau Gids 2023 op feestelijke wijze gelanceerd in TivoliVredenburg. Gault&Millau is dé restaurantgids voor de Nederlandse gastronomie. Maar liefst 890 bezoekers zijn verwelkomd door Burgemeester Sharon Dijksma waarna Godfried van der Lugt, directeur van Gault&Millau Nederland de awards uitreikte aan de winnaars in 19 categorieën als ‘Chef van het Jaar’, ‘Jonge Chef van het Jaar’ en ‘Ontdekking van het Jaar’. Onder toeziend oog van de top van de Nederlandse gastronomie werden alle winnaars individueel op het podium geëerd.
Na het podiumprogramma werd genoten van een uitgebreide verzorging van hapjes en drankjes op Park6 met uitzicht over de stad. Godfried van der Lugt: “Het is onze missie om de Nederlandse gastronomie uit te lichten en liefhebbers van kwaliteit op het bord, met betrouwbare, onafhankelijke informatie de weg te wijzen naar de beste zaken die Nederland te bieden heeft. Talent en mooi ambachtelijk werk en creativiteit moeten we met z’n allen koesteren en belonen. Dit jaar geeft de bewegende kwaliteit van de Nederlandse gastronomie uitstekend weer, met maar liefst 75 nieuwe adressen en meer dan 125 restaurants met een stijgende score.” Utrecht telt inmiddels maar liefst 40 (!) vermeldingen met meer dan 12 punten in de gids.