TivoliVredenburg nieuwe locatie voor Buma NL

TivoliVredenburg is vanaf oktober 2017 het decor van in ieder geval vijf edities van BUMA NL, de conferentie en het festival voor Nederlandstalige muziek. Frank Helmink, directeur van BUMA Cultuur en initiatiefnemer van BUMA NL, heeft daarvoor een intentie-overeenkomst getekend met Frans Vreeke, directeur bestuurder van TivoliVredenburg, tijdens Noorderslag in Groningen.

Buma NL bestaat uit een conferentieprogramma overdag en een awardshow in de avond. Alles staat daarbij in het teken van het beste uit de Nederlandstalige muziek. De opzet is enerzijds om professionals uit de industrie op de hoogte te brengen van wat er speelt en de sector te mobiliseren, te faciliteren en te versterken om uiteindelijk de erkenning voor de Nederlandstalige muziek te vergroten. Anderzijds om het publiek een programma te bieden van het beste uit de Nederlandstalige muziekindustrie. De afgelopen jaren vond dit in Theater aan de Parade in Den Bosch plaats.

TivoliVredenburg is een ‘muzikale stad-in-een-stad’. Met vijf unieke zalen en meerdere horecavoorzieningen onder één dak, is ze het huis van en voor iedereen. Voor de Utrechter en de internationale bezoeker, voor jong en oud, voor de amateur en de professional. Ze biedt een podium aan alle muzikale werelden; klassiek, pop, dance, jazz, familie en alles ertussen. Daarmee is TivoliVredenburg uniek in de wereld.

Voor Frank Helmink is de overgang naar TivoliVredenburg een logische stap: “We kijken absoluut tevreden terug op de samenwerking met Den Bosch, maar waren tegelijkertijd ook wel enigszins op zoek naar een iets grotere plaats van handeling en een locatie die plek biedt aan alle vormen van de Nederlandstalige muziek. TivoliVredenburg past perfect bij het lange termijn-idee dat we daarvoor hebben. Bovendien is het toch iets centraler gelegen in het land.”

Frans Vreeke kijkt uit naar de samenwerking met BUMA NL: “TivoliVredenburg is erg blij met de komst vanBUMA NL.  Nederlandstalige muziek heeft al een belangrijke plek in onze programmering.  Met dit evenement tillen we dit aanbod naar een hoger plan voor publiek en artiesten.”

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /www/wp-content/themes/template/functions.php on line 67